49 foto’s – III

49 foto’s, succesvolle fotografische momenten van mijn visuele opmerkzaamheid; zomaar iets zien, de ervaring ervaren, binnen laten komen.

  • Er even de tijd voor nemen de visuele waarneming en de levendigheid volledig te begrijpen – dan pas komt mijn camera tevoorschijn.
  • Er even de tijd voor nemen het binnen te laten komen en het volledig te begrijpen kan een paar seconden of een paar minuten duren.
  • Er even de tijd voor nemen kan het langzaam gaan of wat sneller – zolang als nodig is om het geziene, mijn directe ervaring en het lichthartige plezier hierin volledig te vertrouwen.

Met vriendelijkheid, oprechtheid en precisie als mijn navigatie, vanaf het begin tot het allerlaatste moment totdat het klaar is.

Zomaar iets zien zomaar iets waarderen 

Het zomaar iets zien en jezelf toestaan het zien en het geziene te waarderen is een belangrijk onderdeel in Miksang Contemplatieve Fotografie. Om een foto te kunnen maken heb je een camera nodig…

Zomaar iets zien en dit zomaar waarderen is wat we kunnen doen zonder enige voorwaarde.

Zomaar iets zien en dit  waarderen is wat we heel makkelijk kunnen doen met weinig tijd en moeite.

En als we de smaak te pakken krijgen en iets vinden of iets zien om te waarderen, en we beginnen te merken dat we ons iedere keer iets beter voelen en ons iedere keer beter voelen en ons iedere keer beter voelen als we iets waarderen en steeds meer zien en meer zien en meer zien, en de oneindige schoonheid beginnen te zien…… dan willen we dit graag vaker doen.

Zo creëren we een momentum waarbij we ondersteund worden door ‘wat we er in stoppen krijgen we terug’, en ons hart begint te zingen in vreugdevolle uitlijning met wie we werkelijk zijn.

Klik op een foto om alle foto's schermvullend te kunnen bekijken


<  49 foto’s II 

< 49 foto’s – I