De wereld ontvangen met je zintuigen

De wereld ontvangen met je zintuigen en uit dit alles een lichaam creëren.

“Jouw waarneming van de wereld en van jezelf, is van dat wat je inneemt. En niet alleen hoe je calorieën opneemt en verwerkt, maar al jouw ervaringen.”

Dr. Suhas G. Kshirsagar – The hot belly diet

Ik slenter graag op een blijmoedige en doelloze manier, met mijn camera aan mijn pols bungelend. Klaar om mijn unieke waarnemingen te ervaren en niet-wetende. Klaar om niet te (willen/hoeven/moeten) weten wat ik visueel kan tegenkomen waar ik zomaar door geraakt kan worden.

Over het brede spectrum van wat we in- en opnemen: recentelijk heb ik weer mijn interesse in Ayurvedische keuken en gezondheidsfilosofie opgepakt. Om mijn lichaam en lichamelijke sensaties nog beter te begrijpen en te richten. En zo kwam ik bovenstaand inzicht tegen!

Bovenal ligt mijn interesse in ontwaken en aandachtigheid, door te luisteren naar lichamelijke sensaties met al onze zintuigen. Omdat dit ons tot een betere sensor kan vormen om onze ervaringen écht te ervaren én te voelen én te genieten. In plaats van al snel na te denken over wat we ervaren, daar zijn we namelijk al heel goed in! Hoe blijven we we bij onze sensatie?

Én het blijmakende is, hoe hier op een creatieve manier uiting aan te geven.

Eenvoudig met een camera 🙂

Foto ©Hèlen A Vink, Zandvoort, 21 juni 2015