Miksang Masterclass II: Het Visueel Onderscheid

Het Visueel Onderscheid

2-daagse Miksang Masterclass II

Datum: 1 & 2 juni 2019 |

Locatie: Zandvoort |


Neem de tijd en aarzel niet!

Ontwikkel meesterschap in het meest cruciale deel van de Miksang beoefening; het visueel onderscheid.

Verdiep jouw ervaring van pure waarneming en het plezier van oprechte elegante fotografische expressie in deze essentiële training.

We onderzoeken de ins & outs van het visueel onderscheid – het meest uitdagende gedeelte in de Miksang beoefening, het meest krachtige gedeelte in Miksang beoefening.


Beschrijving  

De essentie van de Miksangreis en onze beoefening met contemplatieve fotografie is de relatie met werkelijk helder zien en creatieve expressie vanuit het hart met een belichaamde vaardigheid. Helder zien ontstaat wanneer je begrijpt wat je doet. Zo kun je kalm en stabiel leunen in het helder zien. Vanuit helder zien en vrij van ambitie en vrij van duwen en trekken, is de fotografische expressie moeiteloos. Weet wat is, zie helder

In deze twee dagen oefenen we specifiek met het visueel onderscheid in de Miksang beoefening en de Miksang Methode, zodat jij in de fotografische expressie vol vertrouwen jezelf vrij en oprecht kan uitdrukken.

Vaak grijpen we weer terug op een conventionele benadering van het fotograferen en het kijken naar foto’s; stel jezelf weer af op ‘fris’.

Deze verdiepende Masterclass helpt je om de Miksang Methode te belichamen, en vrij van twijfel en vrij van teruggrijpen op conventionele benadering van fotografische expressie te zijn.

 • Deze 2-daagse is met name bedoeld voor:
  • als je de camera een tijdje hebt laten liggen
  • het gevoel voor de Miksang beoefening een beetje kwijt bent
  • als je jouw fotografie als beoefening van vreugdevolle creatieve expressie wilt verhelderen
  • als je jouw basis in de Miksang beoefening wilt verstevigen
  • met de nadruk op het visueel onderscheid!

Cruciaal
Het visueel onderscheid als deel van het Miksang proces is cruciaal.
De tijd en precisie die je hier besteedt maakt of breekt jouw eindresultaat. Volg je de rode draad van de flits van waarneming? Of glippen er gedachten tussendoor over compositie, hoe je het anders wil? Of verlies je ergens tijdens kijken en zien en het fotograferen het vertrouwen?

Onderhoud en aanscherping
Dit is de essentie van iedere meditatieve beoefening; dit dient te worden onderhouden. Door te blijven oefenen en jezelf bij te stellen en jezelf scherp te houden.

Het visueel onderscheid spiegelt 
Het visueel onderscheid in de Miksang beoefening maakt of breekt een frisse waarneming. Het visueel onderscheid is het meest bepalend of jouw waarneming zich als een equivalent laat zien.

  • Als we te snel zijn, te rusteloos, te ongeduldig in dit gedeelte van onderscheid laat de foto dit ook zien. Het equivalent is geen spiegel van het eerste moment van fris zien maar van onze rusteloosheid.
 • Als we de tijd nemen, onszelf de tijd gunnen en onszelf niet hoeven te haasten naar het eindresultaat reflecteert het equivalent het levendige moment van frisse waarneming en versterkt het genieten van zomaar iets fris zien. Gun jezelf om de tijd te nemen.

> Met lezingen, discussie, visuele oefeningen, onthaastingsoefeningen, en foto-opdrachten.


Instapvoorwaarde
Voltooiing van ten minste: 


Prijs 2-daagse € 275,-
Dag 1 meedoen: €140,-

Herhalen: €190,-

Locatie
Zandvoort

Groepsgrootte
4 – 8 deelnemers

Aanvang
Zaterdag 2 juni om 09.45 uur.