Zit Met Je Shit – meditatiedagen

Zit Met Je Shit & word je eigen beste vriend |

 • Zit stil & Leun in Onvoorwaardelijke Liefdevolheid
 • Zit stil & Ontdek meer van jouw ware zelf

 • Datum volgt |

Locatie: Zandvoort


Meditatiedag

 • Introductie over ‘zelf’ en de kracht van denken.
 • Met 2 sessies korte begeleide meditatie. In deze korte sessie meditatie je ontspant in jouw shit op eenvoudige wijze, en met een krachtige intentie leer je hoe je jouw fysieke zelf afstemt op jouw grotere zelf. Door te leunen in jouw onvoorwaardelijk zelf, ontvang je datgene wat jij nodig hebt op het moment dat je het nodig hebt.
 • Inclusief lunch = een gedeeltelijke stiltelunch
 • Sessie met positieve affirmaties: zoek zelf de affirmaties uit, welke resoneert voor jou op dat moment, en ontwerp je eigen kaarten met tekenen en kleuren. Zinvolle creatieve expressie. Inclusief houten houder.

Aanmelden | Info

Aanbieding! De eerste keer meedoen met een dag Zit Met Je Shit meedoen is €60,- | De eerste 2-rittenkaart is €130,-


WAT IS JOUW SHIT?

Jouw ‘SHIT’ is heel eenvoudig, het is jouw ‘pakket’ van:
– overtuigingen
– definities
– aannames
– verwachtingen
– behoeftigheid
– het ‘duwen en trekken’ aan jezelf, de ander, de omgeving, het universum

Dit ‘pakket’ sleep jij altijd met je mee. Waar je ook maar bent. (En iedereen sleept dit mee)

Hier kan je niet van weglopen, je kan geen vakantie nemen van jezelf en jouw pakket, als in ‘nu wil ik het even niet’. Je kan niet van jezelf ‘afkomen’, als je nog niet begrijpt hoe deze shit tot stand komt in jezelf, en hoe je dit de hele tijd in stand houdt.


Erken dat je deze shit hebt
Omarm het. Omarm dat je niet bewust bent, en bewust wordt.
Dit is liefdevol in zichzelf.

NU is er ruimte, en de keuze om te leunen in onvoorwaardelijke liefde & goedheid.

Je kan helemaal eerlijk worden over jezelf, jouw shit – dit met liefdevolle vriendelijkheid constateren.

AANMELDEN


SCHEMA
– Met 2 sessies korte begeleide meditatie, ochtend en middag. In deze korte sessies meditatie ontspan je jouw shit op eenvoudige wijze, en met een krachtige intentie leer je hoe je jouw fysieke zelf afstemt op jouw grotere zelf. Door met intentie te leunen in jouw onvoorwaardelijk zelf, ontvang je datgene wat jij nodig hebt op het moment dat je het nodig hebt.
– Lunch
– Sessie met positieve affirmaties: zoek zelf een set uit en ontwerp je eigen kaarten, met tekenen en kleuren. Zinvolle creatieve expressie.

MEDITATIE
In deze sessies meditatie richten we ‘zelf’ op het ontspannen in wat we nodig hebben, en laten we los wat we denken dat we willen. Wat we ‘willen’ en wat we werkelijk nodig hebben is meestal niet hetzelfde.
– We OEFENEN alertheid om oplettendheid onderdeel te laten worden in ons dagelijks leven, zodat we opletten wanneer wat we nodig hebben naar ons toe komt, of er al is. We letten op wat we als sensatie voelen.
– We ONTSPANNEN het vasthoudende ego-willen, zodat we werkelijk kunnen ontvangen wat we nodig hebben! Allerlei vormen en gevoelens van angst die omhoog (kunnen) komen, die altijd gaan over het idee van de controle te verliezen en de vasthoudendheid aan ‘willen op een drammerige wijze/controle’ en ideeën als ‘het tegen de stroom opzwemmen door hard te werken inclusief pijn en worsteling’ laten we wegsmelten.
– We LEUNEN in onze innerlijke ruimte van onvoorwaardelijke liefde & goedheid. Door deze kern in onszelf te stabiliseren komen we makkelijk en meer in de flow, die ons precies brengt waar we werkelijk willen zijn, én hebben we altijd deze kern om op terug te vallen in uitdagende omstandigheden en tijden.
– VRIENDELIJK, voor ons hele zelf; we houden voeling met onze geest, ons hart en ons lichaam.

AFFIRMATIES & CREATIEF TEKENEN
In de middag zoek je je eigen positieve affirmaties uit, en maakt zelf jouw kaartjes. Hiermee kan je in de weken na de meditatiedag(en) mee werken/spelen; je contempleert een positieve affirmatie voor enkele dagen, en kiest een ander. Met iedere bewust gekozen affirmatie activeer je een gezonde stroom in jezelf en geef je jouw leven bewust richting naar wat jij wenst. Positieve affirmaties zijn bekrachtigende verklaringen. Positief affirmeren is het inzetten van jouw gedachten op de best mogelijke manier.

Positieve affirmaties zijn bekrachtigende verklaringen. Positief affirmeren is het inzetten van jouw gedachten op de best mogelijke manier. Wij zijn denkende wezens en al onze gedachten zijn affirmaties. We bekrachtigen onszelf de hele tijd! Met zowel negatieve en positieve gedachten, vaak onbetwist en willekeurig.

Waar we aandacht aan geven groeit en wordt meer.

Wat we vaak doen, veel herhalen, daar worden we goed in.

Blog – Waarom positieve affirmaties een goed idee is > 
Wij zijn denkende wezens en al onze gedachten zijn affirmaties. We bekrachtigen onszelf de hele tijd met het vele denken! Met zowel negatieve en positieve gedachten, vaak onbewust en willekeurig. Met positieve affirmaties oefen je jouw meest bekrachtigende gedachten, welke relevant zijn voor jou op dat moment.


Prijs: €75,- inclusief lunch & reader
De eerste 2-rittenkaart is €130,-
Aanbieding! De 1e keer meedoen met een dag Zit Met Je Shit meedoen is €60,-

– Zit je vast?
– Ben je nieuwsgierig naar meer van je hele zelf?
– Heb je behoefte aan nieuwe invalshoeken?
– Heb je behoefte aan praktisch én speels stappen te maken naar wie jij werkelijk bent of wil zijn?
– Voel je dat je te vaak dat je in rondjes draait?
– Heb je regelmatig gelijksoortige uitdagingen/problemen?
– Zodra je getriggerd wordt; kom je vaak in eenzelfde gedachtepatroon terecht
– Ben je te vaak geïrriteerd of boos, en snap je de oorsprong niet meer zo goed, of juist heel goed?
– Ben je regelmatig moe, lusteloos en weinig energie?
– Wil je meer van jezelf en de essentie van jezelf te weten komen?
– Kan je wel wat hernieuwde inspiratie gebruiken voor jouw eigen meditatiebeoefening?
– Heb je meer richting nodig vanuit binnenuit, vanuit je ware zelf?
– Gun jezelf deze binnenweg!
– Zinvol, praktisch, speels – hervind jouw kinderlijk plezier en herleef als een gegronde volwassene!


Meditatie: raak bevriend met jezelf

In deze sessies meditatie richten we ‘zelf’ op het ontspannen in wat we nodig hebben, en laten we los wat we denken dat we willen. Wat we ‘willen’ en wat we werkelijk nodig hebben is meestal niet hetzelfde. In het ego-willen zit onze shit, in het wat we ‘nodig’ hebben ligt de magie en rijkdom van ons beste zelf, en de oneindige mogelijkheden van ons beste leven. We ontspannen en maken ons klaar om toe te laten wat we werkelijk nodig hebben, en sturen we onze wil naar passie en uitgeliljnheid. We oefenen alertheid om oplettendheid onderdeel te laten worden in ons dagelijks leven, zodat we opletten wanneer wat we nodig hebben naar ons toe komt, of er al is. We ontspannen het vasthoudende ego-willen, zodat we werkelijk kunnen ontvangen wat we nodig hebben! Allerlei vormen en gevoelens van angst die omhoog (kunnen) komen, die altijd gaan over het idee van de controle te verliezen en de vasthoudendheid aan ‘willen op een drammerige wijze/controle’ en ideeën als ‘het tegen de stroom opzwemmen door hard te werken inclusief pijn en worsteling’ laten we wegsmelten. We leunen in onze innerlijke ruimte van onvoorwaardelijke liefde & goedheid. Door deze kern in onszelf te stabiliseren komen we makkelijk en meer in de flow, die ons precies brengt waar we werkelijk willen zijn, én hebben we altijd deze kern om op terug te vallen in uitdagende omstandigheden en tijden.


Gun jezelf deze binnenweg naar zelfrealisatie en liefdevolheid
Zinvol, praktisch, speels – hervind jouw kinderlijk plezier en herleef als een gegronde volwassene!


Ervaringen van deelnemers

“Mijn ervaring over de eerste dag “Zit Met Je Shit”:
Dat de meditatiesesies kort zijn helpt me beter voeling te houden met de intentie. Je kunt niet anders dan de shit, d.w.z. je meningen, verwachtingen, waar je op dit moment maar last van hebt, omarmen, want: je zit ermee, letterlijk. Daarna is er vaak opluchting, dat is heerlijk. Een fijn nieuw inzicht: je hoeft niet meer te denken; stel je in op je verbinding met het oneindige, zet de lijnen open, zodat er door kan komen wat je nodig hebt, op het moment dát je het nodig hebt. Leren meer en meer te vertrouwen op je intuïtie, je ingevingen. Ontwikkel de discipline van alertheid, het enige wat je hoeft te doen is luisteren naar wat er in je hart binnenkomt. Beschikbaar zijn.
Het uitzoeken van de eigen affirmaties en het inkleuren is erg leuk om te doen; spannend en ontspannend tegelijk.
En dan heerlijk genieten van een superlekkere lunch aan tafel bij Hèlen.” Marij

“De meditatiedag is mij uitstekend bevallen. Vond het fijn om op deze manier bezig te zijn. De affirmatie’s gebruik ik bijna dagelijks als ik eraan denk en zeker voor het mediteren. Zeker voor mij voor herhaling vatbaar.” Corné

Waar zijn korte sessies meditatie goed voor?

 • Vertraag, vertraag, vertraag. Voel, voel, voel.
 • Stilzitten met intentie helpt om te vertragen. Je vertraagt de snelheid van jouw schijnbare continue denken.
 • Waarom kort? Lange sessies zitmeditatie en een stabiele meditatiegewoonte kan mentale slaperigheid slaperigheid teweeg brengen, in plaats van wakkerheid! Te lange sessies meditatie verzanden te vaak in aandacht geven aan mentale ‘ruis’; subtiele gedachten die het overnemen. Kort en krachtig helpt om aandachtig met een intentie te werken, wat veel effectiever is als heel lang stilzitten en soms aandachtig zijn.
 • Je hebt altijd en alleen jezelf. Zitmeditatie is een behulpzame ‘tool’; je leert jezelf beter kennen, en deze zelfkennis en bewustwording  helpt je in tijden waarin je uitgedaagd wordt. Bewustwording en een stabiele kern helpt bij jezelf te navigeren door de thema’s die in jouw leven spelen en in deze tijd waarin onze wereld chaotisch is/lijkt, en je alleen jezelf hebt om op terug te vallen.
 • Jouw teder hart: door bewust en met intentie te rusten in jezelf, verbind je je een kalme geest met jouw hart. Zo oefen je en wordt het steeds makkelijker jouw teder hart ervaren in all omstandigheden.
 • Meditatie is gezond! Het leidt op langere termijn tot ontspanning van geest en lichaam tot op cellulair niveau.
  Zie dit boek Meditatie – over de wetenschap van meditatie, met harde en zachte feiten>

Tijd
10.00 – 18.00 uur
De deur is open vanaf 09.45 uur, thee/koffie/snacks staan klaar.

DATA 2019

 • 11 januari
 • 19 januari
 • 15 februari

Prijs

 • €75,- per dag
 • €140,- voor 2 dagen
 • €200,- voor 3 dagen
 • €390,- voor 6 dagen
 • Inclusief lunch.
 • Inclusief handout, en affirmatiekaarten met houder.
 • Meditatiematten en zitkussens zijn aanwezig.
 • Neem makkelijk zittende kleding mee.

Groepsgrootte (huidige locatie)

Minmaal 2, maximaal 7
We werken/oefenen/spelen in kleine groepjes – de meditatieruimte op de Brederodestraat heeft ruimte voor maximaal 7 personen.


Locatie
Hèlen Vink | Brederodestraat 15F27 | 2042 BA Zandvoort

Googlemaps routebeschrijving >


Instapvoorwaarde

 • Nieuwsgierigheid en bereidheid!
 • Enige ervaring met zitmeditatie is handig, maar helemaal niet noodzakelijk.
 • Als je tegen meditatie ‘opziet’ vanwege het stilzitten is dit helemaal geschikt voor jou!

Het is mogelijk met één dag of meerdere dagen mee te doen, met enige regelmaat. Regelmaat bevordert het integreren in jouw alledaagse leven; zowel samen meditatie beoefenen als thuis is een gebalanceerde combinatie.
Een weekend van twee dagen, zo nu en dan, is van harte aan te bevelen ter verdieping.


meditatie zit met shit, onvoorwaardelijke liefde, zelfrealisatie, zelfbekrachtiging, know thyself, ken jezelf

Een gebalanceerde geest = niet te strak en niet te los 


Hoe weet je dat je zitmeditatie nodig hebt, en welke?

 • Omdat het resoneert als behulpzaam. Tip: Als je iets zoekt voor jezelf, voel in jezelf of het resoneert; als je een sprankeling en/of nieuwsgierigheid ervaart, of je denkt er vaker aan, het blijft terugkomen; onderzoek het, stap erin, gun jezelf een nieuwe ervaring.
 • Wanneer jij denkt dat je (zit)meditatie niet nodig hebt; dan heb je het wellicht het meest nodig! 🙂
 • GUN het jezelf stil te zitten.

Stilzitten is als het bewateren van de zaadjes van nieuwe intenties die je in jezelf gezaaid hebt. En tegelijk zaai je nieuwe zaadjes in jouw grond. Oude geloofsovertuigingen en oude definities zijn als onkruid; deze zijn nodig zolang ze nodig zijn, en dan plaats maakt voor nieuwe overtuigingen en definities. Dit gebeurt al de hele tijd in onszelf, vaak ongemerkte en niet altijd behulpzaam.  BEWUST behulpzame overtuigingen opdoen: eerst bewerken we de grond, je maakt van jezelf een vruchtbare grond. Zaadjes die je willekeurig verspreid hebt, en als onkruid dus willekeurig her en der groeit opruimen. Nu spitten we de grond om, we draaien eenvoudigweg de grond om. Het is tijd om bewust en vriendelijk te zaaien, en te bewateren.

In actie zijn

De combinatie van stilzitten en bewust in actie zijn is een is de snelste en leukste manier naar zelf actualisatie, de brug van theorie en meditatie in een veilige omgeving naar positieve integratie in jouw alledaags leven.


Update: 10 januari 2019