Mijn januari-impressie

Kijken, zien en fotograferen in januari

De maand januari begon met de Nieuwjaarsduik en was natuurlijk weer gevuld met korte dagen en lange nachten. Ook op deze ‘donkere’ dagen ervaar ik dagelijks schitterende momenten van schoonheid: de eenvoud van kleur, textuur, licht, zand en veel meer!

In mijn pauzes ging ik, om de dag, bewust een klein rondje slenteren. Wandelen zou ik het niet willen noemen, daarom noem ik het slenteren, lekker langzaam, zonder doel waarheen. Weer of geen weer, wel lekker warm aangekleed. Soms was ik te laat simpelweg omdat het alweer te donker was!

Verder heb ik mijn camera altijd bij me:

  • op weg naar de supermarkt
  • op weg naar de afvalcontainer
  • onderweg naar een afspraak
  • op de fiets, en stap regelmatig even af

Mijn camera ligt in huis en in mijn kantoorruimte altijd binnen handbereik; voor een mooie lichtinval, een onverwachte samenstelling van dingen op de tafel, op de bank, in de keuken, een uitzicht uit het raam etc.

  • De camera binnen handbereik als een vreugdevolle discipline. 
  • De dingen om mij heen als ontwaking en als herinnering van het NU!

©Hèlen A Vink

Deze post is ook beschikbaar in: Engels Duits Spaans