Miksang 2: Ware Verbinding

 • Verdiepingsworkshop Miksang 2

  Ware Verbinding & Velden van Waarneming 


  Datheid & Velden van Waarneming

  Nu we de directheid van levendige waarneming zelf hebben ervaren in Miksang 1, begeven we ons verder op het ervaringspad van het voelen en vertrouwen van de directe verbinding met ‘datheid‘.

  Datheid; de altijd aanwezige aanwezigheid van de objecten van waarneming, van alles-wat-is. We hebben nu openheid ontwikkeld over wat we zien, wat voorbij gaat aan ‘dit’; ‘ik’, ‘wat ik wil’, ‘wat ik denk dat ik zie’.

  Vanuit deze openheid in onszelf onderzoeken de altijd aanwezige aanwezigheid van de dingen zoals ze zijn, zoals ze altijd zijn. Zonder onze projecties, zonder onze benoemingen, zonder er iets van te vinden, zonder onze voor- en afkeuren.

  Gelijkmoedigheid

  In Miksang 2 ‘Ware Verbinding & Velden van Waarneming’ vertrouwen we nog meer waarmee we resoneren, iets wat we zomaar zien. We leunen in in de gelijkmoedigheid over wat we zien, en ontwikkelen vertrouwen in de visie dat er iets bestaat als ‘onvoorwaardelijke expressie die niet afkomstig is van ik of ander’. Het is iedere dag ieder moment mogelijk onszelf met onze dagelijkse wereld te verbinden op een hele directe en vreugdevolle manier, voorbij ons denken, voorbij onze associaties, voorbij wat we mooi of niet mooi vinden.

  We (her)verbinden ons met meer van onszelf door stapsgewijs ‘datheid’ te onderzoeken, de aanwezigheid vóór de benoemingen en de ervaring van verbinding. In deze workshop onderzoeken we datheid middels ‘velden van waarneming’.

  Iedere dag onderzoeken we een veld van waarneming; dat-heid, is-heid, de altijd aanwezige aanwezigheid van de dingen zoals ze zijn.

  We ontdekken de enorme rijkdom en oneindige variatie van de dingen zoals ze zijn. We verbinden ons verder,  dwars door onze verveling heen, zonder de onrust ergens anders heen te moeten gaan of iets anders te willen zien.


  Visuele oefeningen & foto-opdrachten

  Met nieuwe visuele oefeningen en foto-opdrachten stabiliseren we onze innerlijke stilte en oprechte fotografische expressie. We maken dieper contact met de dingen zoals ze zijn, met precisie en plezier. We verbinden ons dieper met innerlijke kalmte; als die van een onbeweeglijke berg, als de diepte van de oceaan, ongeacht de golven en de wind.

  Verbinding & Datheid

  Stapsgewijs onderzoeken we vanuit gelijkmoedigheid en vertrouwen de kwaliteiten van verschillende velden van ‘datheid’: de straat-heid van straten, de zand-heid van zand, de boom-heid van bomen, de persoon-heid van personen etc.


  Zien Info voor prijs en meer workshopdetails


   • Heb je Miksang 1 afgerond en laat het je niet meer los?
   • Wil je echt contact maken, verbinding ervaren en verder kijken? Met meer kalmte en gelijkmoedigheid?
  • Wil je je graag verdiepen in de ‘datheid’, de altijd aanwezige aanwezigheid van objecten en velden van waarneming?

  <<Miksang 1
  Miksang 3>>

 • Aanvang

  Eerste avond om 19.30 uur met de introlezing & fotopresentatie.
  De workshopdagen vinden plaats van 09.15 – 18.00 uur met visuele oefeningen, foto-opdrachten, lezingen, discussie & fotobesprekingen.


  Prijs: €390,-

  Herhalingsprijs €225,-
  Wil je graag één dag meedoen om te herhalen en de Miksang-beoefening op te frissen?
  Eén dag herhalen: €80,-


  Prijzen workshop in Tarifa, Spanje

  • Miksang 2 in Tarifa: €330,-
  • Miksang 2 & 3 in Tarifa: €600,-

  Per dag meedoen: €135,-
  Twee dagen meedoen: €260,-


  Min deelnemers: 3
  Max deelnemers: 8

  Instapvoorwaarde: Miksang 1 – Zien Vanuit Je Hart 

This post is also available in: Engels Spaans