Slow fotografie

Zijn op z’n snelst.

Een directe ervaring van een pure waarneming vastleggen brengt ons bij onszelf.
In het hier.
In het nu.

Slow koffie

Helder water op de juiste temperatuur sijpelt langzaam door de gemalen koffie. Zo krijgt de koffie de tijd al haar subtiele smaken los te laten. Alle mogelijke kwaliteiten en de aroma’s komen los. Het prut blijft achter en een wereld van zintuigelijke plezier opent zich.
De geur brengt ons in het moment.
Met één teugje zijn we hier.
Deze belichaamde smaakbeleving is een volle reflectie van het gepruttel: onthaastte koffie met precies de juiste temperatuur.

Slow fotografie

We laten we onze beschikbaarheid met onze zintuigelijke waarneming los op de wereld om ons heen. Heldere waarnemingen sijpelen dwars door de laag van onze voorbedachte ideeën, concepten, fotografische ambitie, associaties en discursief denken. We laten het prut van kettingreacties van gedachten achter. Langzaam en meteen. Het beste van onze creativiteit, onze geraaktheid komt vrij.

Als wij onthaasten

Ontmoeten we een delicate wereld van zintuigelijke schoonheid – oneindig levendig en rijk aan waarnemingen. Eén moment tegelijk.

©Hèlen A Vink
8 maart 2015