Miksang 3: Momenten & Visuele Haiku

 • 3,5-daagse verdiepingsworkshop ‘Momenten & Visuele Haiku’ 


  Stap in in de overgave van oneindige verandering & verschuif helemaal naar het niet-weten, de grote ruimte in en van jezelf. Stabiliseer innerlijke stilte temidden van alles wat verandert & verdiep jouw oprechte elegante fotografische expressie.


  • Waar gaat Miksang 3 over?
   De momenten die éénmalig en op unieke wijze samenkomen.
  • De vergankelijkheid en veranderlijkheid van onze dagelijkse wereld.
  • Momenten die komen, even verblijven en weer oplossen.
  • We verschuiven onze aandacht van de altijd aanwezige aanwezigheid, wat we in Miksang 2 onderzocht hebben, naar de vergankelijkheid en de éénmalige gebeurtenis in het nu-moment.
  • Een stille geest, een samenkomst van factoren, een uniek moment.
  • Met de dichtvorm Haiku oefenen we op speelse en lichte wijze het plezier van de directheid van onze zintuigelijke waarnemingen.

  Momenten & waardering

  We waarderen de momenten dit op unieke wijze samenkomen, éénmalig en nooit meer hetzelfde. Wij zijn aanwezig, waar we ook maar zijn. We zien iets, herkennen het als ‘moment’ en drukken onze ervaring van geraaktheid uit met onze camera.

  We onderzoeken deze resonantie, deze flits van waarneming en de kwaliteiten hiervan en stabiliseren ons vertrouwen in levendige pure waarneming. Dit is het hart van onze waarneming.

  Haiku
  Met het principe van Haiku* gaan we in deze dagen een persoonlijke ervaringsreis maken vanuit ‘datheid’ naar ‘moment’, vanuit onveranderlijkheid naar de oneindige veranderlijkheid.

  *Haiku is een Japanse dichtvorm waar met de discipline van drie regels en 17 lettergrepen de directe eigen (zintuigelijke) ervaring met een persoonlijke unieke belevenis in de directe omgeving wordt uitgedrukt. De meest bekende klassieke Haiku gedichten laten vaak een combinatie van de ervaring van zien/horen/ruiken/voelen en de natuur. De kenmerken van deze gedichten zijn directheid, eenvoud en iets verrassends.

  Van de meester Matsuo Basho, vertaald in het Nederlands:

  Oude vijver

  kikker springt er in

  plons!


 • Instapvoorwaarde: voltooiing van Miksang 2.

  Locatie: Zandvoort

  Prijs: € 390,-

  Herhaling: €290,-


  Miksang 4 – Diep Kijken in Ruimte >

  < Miksang 2 – Ware Verbinding & Velden van Waarneming


  ©Hèlen A Vink | 2019