Trainingen

MIKSANG OPLEIDING


START met Miksang 1: Zien Vanuit Je Hart

Jouw kennismaking met contemplatieve fotografie. Deze cursus is een kennismaking met de discipline en het plezier van direct zien, en met fotografie die puur op waarneming is gebaseerd. Volg de 1-daagse of de 3-daagse training.

Lees meer >>


VERVOLG TRAININGEN


Miksang 2: Ware Verbinding & Velden van Waarneming

Nu we openheid hebben ontwikkeld over wat we zien en wat voorbij gaat aan ‘dit’ of ‘wat ik denk’, begeven we ons in de ‘datheid’ van de objecten van waarneming.

Lees meer >>


Miksang 3: Momenten & Visuele Haiku

Wat een moment kenmerkt is vergankelijkheid; iets ontstaat, verblijft even en lost weer op. Met het principe van de zintuigelijke directheid van de Japanse Haiku dichtvorm gaan we in deze dagen een visuele ervaringsreis maken vanuit ‘datheid’ naar ‘moment’.

Lees meer >>


Miksang 4: Diep Kijken & Ruimte

Ruimte als vorm en vorm als ruimte: we openen onszelf in de altijd aanwezige weidsheid, en onderzoeken onze ervaringen hoe we vorm in ruimte en als ruimte waarnemen, én onze ervaring van ruimte als vorm en vorm als ruimte fotograferen.

Lees meer >>


Miksang 5: Oneindig Ontvouwen

We laten Miksang gewoontes én Miksang beperkingen los die we onderweg ons, bewust en onbewust, eigen gemaakt hebben. Nu we stabiel met alle soorten waarnemingen kunnen zijn, en met onszelf en vertrouwd zijn met onze camera als een middel onszelf oprecht en elegant uit te drukken, gaan we nu de complexiteit van visuele waarnemingen onderzoeken.

Lees meer >>


Miksang Masterclass I – De Essentiële instructies

Deze bijzondere en zeer verdiepende Miksang Masterclass workshop begeleidt jou in jouw meesterschap jouw ervaring van fris en direct kijken uit te drukken met de camera.

Lees meer.>>


Miksang Masterclass II – Het Visueel Onderscheid 

Nog meer verdieping op het pad van Miksang beoefening met de nadruk op het visueel onderscheid: een verfijning om fotografische ambitie plaats te laten maken voor oprechte fotografische expressie in ieder moment.

Lees meer >>


Terugkomdagen

Ter inspiratie! Miksang studenten van verschillende niveau’s komen samen, wisselen ervaringen uit en na een ochtend en een middag fotograferen worden de foto’s gezamenlijk bekeken en besproken.

Lees meer >>


OPLEIDING MIKSANG INSTRUCTEUR

Lees meer >>


  • Wil je ook écht leren kijken en zien? Geef je dan nu op voor Miksang 1: Zien Vanuit Je Hart of voor een vervolgtraining.
  • Nieuwsgierig naar hoe je jouw Miksang training verder kan verdiepen? Aarzel niet contact op te nemen en te informeren.
  • Ik stuur je informatie toe over hoe je werkelijk leert kijken en zien, en hoe je jouw unieke levendige ervaringen oprecht en elegant met de camera uit kan drukken.
  • Over pure poëtische fotografisch expressie & het ontdekken van de magie van alledaagse schoonheid. Vrij en vreugdevol!